Chef`s Manu DoubleDecker

ETS NORD köögikubud muutuvad vastavalt professionaalse köögi vajadustele – nüüd leiab neid ka kahekorruselisest restoranibussist

Olde Hansa restorani peakoka ning kokkade olümpia Bocuse d ́Or-i Eesti koondise treeneri Emmanuel Wille unistus avada Eestis päris oma toidukoht saab teoks juba aastal 2022, kui külastajatele avatakse restoranibussi Chef`s Manu DoubleDecker uksed.

Põhja-Eesti paepealsete kadakate, Jägala joa ning luidete vahel asuvasse Ruu külla sobib tumeroheline kahekordne restoranibuss ideaalselt. Just siia, oma kodu vahetusse lähedusse, otsustaski 26 aastat Eestis kokana tegutsenud Manu oma unistuse luua.

Inglismaalt pärit kahekordse bussi kohandas restoraniks sobivaks suures osas Manu perekond ise. Suhteliselt pisikesele pinnale loodud toidukohas, kus esimesel korrusel asub avatud profiköök ning ülemisel korrusel söögisaal, tuleb ventilatsioonile erilist tähelepanu pöörata. Siinkohal tuligi Manule appi ETS NORDi töökas kollektiiv.

Tagamaks restoranis värske õhu ja köögis tekkivate emissioonide äratõmbe, projekteerisime restoranibussile ventilatsiooni ning paigaldasime profiköögile sobiva köögikubu. Nüüd saab köögis Big Green Egg kamadol liha küpsetada ilma, et külalised ülemisel korrusel end kehva ventilatsiooni tõttu ebamugavalt tunneksid. Kvaliteetne ventilatsioon võimaldab ka suvepalavuses grilli ääres tunde veeta ilma, et koka mõistus üle kuumeneks ning toidu kvaliteet langeks.

Peale köögikubude paigaldust kutsus Manu ETS NORDi kollektiivi prooviõhtusöögile. Õhustik oli suurepärane, vaade bussi teiselt korruselt udusse vajuvast loodusest imeline ning parima tooraine ja omakasvatatud köögiviljade, ürtide sümbioos toimis ideaalselt – just nagu kvaliteetne köögiventilatsioon.