Jüri Kooli õppeköök
ETS NORDi kubud tagavad Jüri Kooli õppeköögis optimaalse sisekliima
Sel kevadel sai Jüri Kool endale uue 24-kohalise õppeköögi, mis pakub lastele võimalusi, millest nende vanemad oma kooliajal isegi unistada ei osanud. Selles köögis on lisaks tavapärastele pliitidele-ahjudele ka kuumaõhufritüür, grill, jäätisemasin ja isegi kohvimasin latte art’i jaoks.
ETS NORDi lõi Jüri kooli õppeköögi jaoks kaasaegse ventilatsioonilahenduse, tarnides sinna kubud, mis tagavad puhta ja turvalise keskkonna kõikidele õpilastele, kes selles köögis oma oskusi lihvivad.
Jüri Kooli toitlustusjuht Gert Reisner rääkis ETS NORDile antud intervjuus, et uus õppeköök eristub klassikalisest kutsehariduskeskuse köökidest, kus on enamasti roostevabad pinnad, mida kodudes ei ole. „Meil on koduköögi põhimõttel köök“, selgitas Resiner ja lisas, et kooli õppeköögis peaks olema koduköögiga sarnane keskkond. „Selles köögis saavad õpilased selgeks toiduvalmistamine ja köögitehnika kasutamise põhitõed, millest tekib julgus ja oskus koduses köögis iseseisvalt toimetada,“ rääkis Reisner.
Just selle koduse tunde juures on ETS NORDi kubudel kanda keskne roll – nad sulanduvad visuaalselt köögikeskkonda, ent täidavad tööstuslikult olulist ülesannet: tõhus ja vaikne ventilatsioon, mis eemaldab toidu valmistamisel tekkiva auru, õhus levivad rasvaosakesed ja varustab kööki puhta õhuga.
„Me ei saa koolitundidega pere toitumisharjumusi muuta, aga saame suunata. Kui laps viib kodust purgiga kaasa kokandusringis valmistatud roa ja pere kiidab selle heaks, on see meie suurim tunnustus,“ ütles Reisner.
Köögis saavad oma kokakunsti harjutada õpilased alates 5. klassist. Aga mitte ainult õpilased – uus köök ei jää tegevuseta ka pärast koolipäeva lõppu. Et maksimaalselt ruumi ära kasutada ja ilus asi lihtsalt seisma ei jääks, hakkavad õhtuti toimuma kokkamised koos peredega, kuhu on oodatud ka lapsevanemad.